Inspiratie,  Patronen,  Persoonlijk

Alleen maar liefde bij StudioZACHT

Gisteren was het, niet te missen, Valentijnsdag. Super commercieel natuurlijk, bedacht door kaarten- en chocolademakers om met een extra reden weer ergens een centje uit te slaan. Of was het nou een dag om priester Valentinus te herdenken, een Christelijke weldoener die ofwel werd onthoofd doordat een dankbare edelman nadat Valentinus zijn dochter van blindheid genas spontaan zich bekeerde en alle Christelijke gevangenen vrijlief ofwel omdat hij tegen de regels in stiekem verliefde stelletjes huwde? Of is het een dag om de periode te markeren waarin de vogeltjes weer beginnen met paren? Of is deze dag een afgeleide van de Romeinse viering van de vruchtbaarheidsgod Lupercalia? Welke betekenis je er ook aan geeft, op Valentijnsdag staat de liefde centraal.

Zo ook bij ons thuis, want ondanks dat wij ook wel inzien dat het een overdreven commercieel gedoe is en dat de prijsstijging van rode rozen op deze dag richting krankzinnig gaat…. Het is tóch wel erg leuk om iets te krijgen. En om iets te geven 🙂

I don’t drink coffee, I take tea my dear.

Omdat mijn lieve echtgenoot op dit moment niet zo heel ruim in de onderbroeken zit (niet letterlijk, ze zijn gewoon allemaal versleten!) bedacht ik dat een zelfgemaakte boxershort wel een heel leuk idee zou zijn om hem mee te verrassen. En omdat mijn dochter toch een middagje ging knutselen in de stad en Olivier en ik onszelf anderhalf uur moesten vermaken tot we haar weer op konden halen, zijn wij lekker even naar de stoffenwinkel gegaan! Met het perfecte stofje op zak kroop ik ’s avonds, toen de kindjes na een leuke dag lekker in hun bedjes lagen te snurken en de lieve echtgenoot lief aan het vergaderen was, heerlijk achter mijn machientje. Daar kan ik altijd zo van genieten, met een grote mok chai, een stukje chocola en een Netflixje op de achtergrond, hond aan mijn voeten…

Voor het patroon heb ik gebruik gemaakt van Jalie 3242. Een eenvoudig, goed leesbaar patroon met onnodige instructies. Want een boxershort bestaande uit 2 patroondelen, daar kom ik zelf wel uit 😉 De maat was even lastig, het patroon gaat uit van een taillemaat (nogmaals: super makkelijk!) maar omdat het een verrassing moest zijn en de taille van bestemming ook nog eens in Rotterdam zat moest ik daar iets anders op verzinnen. Zijn andere onderbroeken, die uitgelubberd en met gaten in de kast liggen (wel schoongewassen, dat dan weer wel) als maat nemen leek me ook niet handig. Toen bedacht ik me opeens: we hebben dezelfde spijkerbroekenmaat! Ik neem gewoon mijn eigen taille! Het is een gokje, maar de materialen zijn allemaal rekbaar dus ik durfde het wel aan.

Handig: dit patroon bevat ondergoed voor het hele gezin! Dus ook boxershorts en slips voor jongens en meisjes

Nou… mijn heerlijke avondje lekker achter de naaimachine was van korte duur. Hij was ZO snel klaar!! Met de coverlock stikte ik de deelnaden nog even door en zoomde ik de pijpjes ook nog even om. Zo leuk als je zelf iets kan maken wat er dan uit ziet alsof het zo uit de winkel had kunnen komen. Leuk cadeaupapiertje erom en snel verstoppen. Toen de lieve echtgenoot thuis kwam lag ik al lang en breed op de bank met mijn volledige aandacht op Netflix gericht en had hij mooi niks in de gaten. De volgende dag was hij blij verrast en wat bleek…. de boxershort zat als gegoten! Of ik er nog een stuk of 10 zou willen maken, dan kan hij weer vooruit. Nou, vooruit dan 😉 (en ik heb voldoende elastiek en zúlk leuk elastisch biasband meegenomen dat ik ook voor de kids iets leuks kan maken van dezelfde stof. Wat is het gezinswoord voor twinning????)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *