Een leuke, creatieve herfstactiviteit met de Scan ’n Cut en de kinderen.

 

Nu het hier volop herfstvakantie is laten wij ons helemaal gaan in de meest stereotype herfstvakantie-activiteiten. We zijn een middag naar het bos geweest om een lange wandeling van maar liefst 3 uur te maken – lekker in de miezerende regen, dat kan toch zo fijn zijn! We hebben spelletjes gespeeld en zijn naar de bioscoop geweest èn we zijn natuurlijk lekker creatief bezig geweest: we hebben de mooiste vos van het bos gemaakt! In deze blog vertel ik je hoe je deze vos (of een ander ontwerp) ook kunt maken samen met je kind(eren).

Benodigdheden:
– Een vel dik papier/karton (220 grams)
– Een snijpatroon (ik gebruikte deze mooie herfstige vos van Craft Genesis)
– Plantenspuit met water
– Ecoline
– Pipetjes

Je maakt dit project met behulp van de super fijne Scan ’n Cut SDX1200. Dankzij je autoblade wordt het ontwerp razendsnel en geruisloos perfect gesneden.
Wil je een ander patroon gebruiken dan deze vos, kies er dan eentje die niet té kwetsbaar is. Houd de lijnen minimaal zo’n halve centimeter dik.

Instructies

– Snijd je patroon met behulp van de Scan ’n Cut uit het papier. Gebruik de blauwe mat en je autoblade. Wanneer je patroon uitgesneden is verwijder je het restant van je papier, je patroon en alle kleine uitgesneden reststukjes weer van je mat. De spatel van Brother is hierbij ideaal: hiermee voorkomt je beschadigingen aan zowel je patroon als je mat!

– Leg je patroon op een waterdichte ondergrond die vies mag worden, wij gebruikten een placemat. Omdat Ecoline vlekken geeft die er niet meer uit gaan, is het slim om de kinderen hun kleding te beschermen met een schort of ze even in hun hemd te laten knutselen.
Zet alle potjes Ecoline alvast klaar met één pipetje in iedere kleur.

– Spray het patroon lichtjes in met de plantenspuit, het hele ontwerp moet nat zijn maar hoeft niet te druipen.

– Neem enkele druppels Ecoline op met een pincet en laat ze hier en daar op het patroon vallen. Grotere kinderen kunnen dit zelf, voor de kleintjes is dit een goede oefening voor hun motoriek (of je geeft ze een pipetje met wat druppels aan). De Ecoline wordt door het water verspreid over het patroon en hoe meer kleuren je toevoegt, hoe meer de kleuren in elkaar verlopen wat prachtige effecten geeft.

– Als het hele patroon gekleurd is, mag het gaan drogen op een droge ondergrond. Je kan dit op verschillende manieren doen: met de fohn, op de verwarming, zo op laten drogen of droogdeppen met een velletje keukenrol. Iedere manier van drogen geeft weer een ander effect.

– Nu het patroon gekleurd en gedroogd is, is het klaar. Wij hebben onze vos alle kleuren gegeven die in de herfst in het bos te zien zijn, het is betoverend mooi geworden! Ik ben heel benieuwd wat jullie gaan maken als jullie dit ook uit gaan proberen? Tag je me even (@studiozacht) als je jouw resultaat laat zien?