Inspiratie

Sewaholic @ KreaDoe

Onlangs verscheen er op Facebook een oproepje voor bloggers, aangezien ik al zeker 3 blogs geschreven had heb ik mij dus meteen aangemeld. Gelukkig zochten ze ook (nog) minder bekende bloggers, en werden mijn enthousiasme en ik uitgekozen om te komen bloggen voor, tijdens en over de KreaDoe beurs 2018.

De afgelopen weken heb je mijn voorbereidingen in aanloop naar de beurs toe kunnen volgen via Facebook en Instagram. Ik heb van tevoren gekeken welke kraampjes en workshops onze interesse hadden en twee kekke outfits in elkaar geflanst. Onze? Ja, onze! Want ik ging niet alleen, mijn mini-me, mijn kleine sidekick en übercreatief nageslacht Thyrza mocht ook mee (en ze had nog een studiedag ook, alsof het zo moest zijn!). Dat vergde voor mij wel een kleine aanpassing, want hoewel deze beurs bezoeken met kinderen echt een super aanrader is, je moet wel even rekening houden of je eigen wensen dan nog wel haalbaar zijn. Een workshop van een uur volgen waar je kind niks aan vindt is namelijk voor niemand een leuk idee 😉

Zo gezegd, zo gedaan. Met een lijstje op zak gingen wij al twinning op pad. Het was ook nog eens Thyrza’s eerste keer in de trein en hoe dichter we bij Utrecht Centraal kwamen hoe vaker we het woord “KreaDoe” al door de trein hoorden gonzen. Bij het uitstappen was dit extra makkelijk, volg de vrouwen en je komt vanzelf op de juiste bestemming uit! (Vanuit logistiek oogpunt is de KreaDoe bezoeken met de trein ook echt een aanrader, geen gedoe, je bent er zo, ideaal.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag begon met de boekpresentatie van het nieuwe haakboek van Bobbi Eden. Er stond een flinke rij dames klaar voor een meet & greet en een te signeren boek. Wij zijn ook heel even gaan kijken maar zijn daarna toch snel doorgegaan naar iets veel leukers (sorry Bobbi! Je boek is vast super!) namelijk: DIY squishies bij MostCutest.nl (hal 7, kraam D022). Tja, dat soort dingen krijg je dus als je de KreaDoe met je kind bezoekt 😉
Bij MostCutest vind je allerlei te leuke speelgoedjes, knutselspullen en gek snoepgoed. Allemaal vanuit Japan. Naast de squishies die je dus zelf met speciale verf kunt beschilderen hebben ze nog meer creatieve spulletjes zoals setjes om zelf gummetjes en zeepjes te maken. Bij het zien van de kant en klare squishies was Thyrza helaas niet meer geinteresseerd in de DIY versie, ze had de grootste ijs-squishy gevonden die ze tot nu toe gezien had dus die moest het worden. Ook voor Olivier (3) hebben we hier een leuk cadeautje kunnen scoren.

Na dit voor Thyrza toch wel hoogtepunt van de beurs en een lekker hapje en drankje was de druk voor haar van de ketel en kon het struinen beginnen. We hebben bijna de hele beurs gezien en veel gesnuffeld, inspiratie opgedaan en toch ook veel gekocht. Hoewel je tegenwoordig in iedere kraam met pin kunt betalen heb ik dat expres niet gedaan. Ik had een budget contant opgenomen zodat het allemaal niet ongemerkt toch uit de hand kon lopen. Achteraf was dat een goed plan want er waren kraampjes bij waar ik spontaan ontpopte tot buyzilla (net als bridezilla maar dan een soort koopziek; hierover later meer).

Op haast iedere hoek werden er allerlei workshops gegeven en daar was werkelijk voor ieder wat wils. Natuurlijk had ik daar ook wel graag het e.e.a. willen uitproberen maar dat is niet zo haalbaar met nog kleine kinderen. Er langs lopen en de dingen die er wel erg interessant uit zien even noteren is dan wel weer handig. Dan kan je altijd later nog eens direct een workshop volgen of pakketten aanschaffen om een creatief avondje met vriendinnen te organiseren. Thyrza heeft nog wel een mini workshopje pixels gedaan en dat vond ze erg leuk. De setjes die daar verkocht werden waren ook nog eens heel leuk geprijsd en zijn een aanrader voor (schoen)cadeautjes met Sinterklaas. Gelukkig pikten de dames van de kraam mijn hints feilloos op en vulden mij mooi aan door Thyrza te vertellen dat Sinterklaas al jaren vaste klant is. Crisis averted en cadeau-idee in de pocket! (Pixelhobby, hal 7, kraam D065)

Voor mij was dé kraam van de beurs van dit jaar Atelier het Oog van de Naald (Facebook). Met hun ongelooflijk lieve tafereeltjes van vilten muizen in allerlei settings hadden ze een lust voor het oog gecreëerd. Een van de weinige kramen waarbij je hoe langer je kijkt hoe meer lieve, schattige en mooie details ontdekt (meestal raak ik bij kramen zo overprikkeld van het gigantische aanbod dat ik gewoon helemaal niks meer zie en geen goede keuze kan maken). Ik heb hier het merendeel van mijn budget met veel plezier besteed 😉 Het allerleukste van deze winkel vind ik nog wel dat de eigenaresse de popjes zelf bedenkt en ontwerpt en ook de patronen ervoor zelf maakt. Een talentvolle dame en dus zeker een aanrader om deze kraam echt even op je gemak te komen bekijken (hal 7, kraam C032).

Tenslotte heb ik nog bij de Haakfabriek een heel fijn setje kunststoft stipstokjes (van de Stipfabriek, wat logischerwijze dus bij elkaar hoort) bemachtigd. De stipstijl workshop heb ik enige tijd geleden ook samen met Thyrza gevolgd (heel leuk om te doen, ook voor kinderen!) en hoewel ik ook de verf al geruime tijd in huis had heb ik er tot nu toe niks mee gedaan omdat het mij nog steeds ontbrak aan goed gereedschap. Ik had al vaker op internet (met name bij AliExpress) gezocht maar steeds tevergeefs. Tot ik deze fijne stokjes zag en die gaan zeker van pas komen om eindelijk ook thuis lekker mee te gaan stippen. Deze kraam vind je in Hal 8 (H021).

 

Voor een lekker rustmomentje zijn we naar het kinderplein gegaan. Hoewel ik verwacht had dat dit juist een stressexplosie van losgeslagen en doorgedraaide kinderen zou zijn, was dit juist het tegenovergestelde. Terwijl Thyrza samen met een ander meisje gezellig op en neer stuiterde in het luchtkasteel ben ik overheerlijk neergeploft op een van de zitzakken en kon ik even zen worden en lekker even hersenloos facebooken en instagrammen. Achteraf hadden we hier graag een wat meer uitgebreid moment van gemaakt en lekker op die plek geluncht (er staan ook diverse picknickbanken). Dus voor wie nog gaat: haal een heerlijk broodje en wat te drinken en neem je kids lekker mee naar deze oase van rust en gezelligheid zodat je weer met hernieuwde energie door kunt om de rest van de beurs te ontdekken!

Na alles gezien en gedaan te hebben wat we wilden zien en doen – nouja nagenoeg alles natuurlijk want het aanbod is zó groot dat het haast onmogelijk is om echt alles gezien te hebben – zijn we moe maar voldaan weer naar huis gegaan met onze aanwinsten. We hebben allebei een heerlijke dag gehad, als je me zou vragen wat de minpunten zouden zijn dan zou ik echt een flesje azijn uit de kast moeten halen en zeggen dat het aanbod in kaarten maken ten opzichte van andere doelgroepen wellicht wat overvloedig was, en dat het gebruik van trolleys die onoplettend door de smalle en drukke gangpaden gesleurd worden voor menig teen en enkel wel heel vervelend is. Ik stop dat flesje azijn weer snel terug in de kast waar het mag blijven en sluit deze blog af door te zeggen dat wij allebei weer enorm genoten hebben van deze editie van de KreaDoe. Ook al was er voor mij in professioneel opzicht (zelfmaakmode) niet veel aanbod, als crea bea pur sang heb ik mijn hart weer op kunnen halen en ook mijn eigen Krea Kid vond het weer fantastisch. En bij deze een dikke pluim voor de organisatie, jullie hebben met elkaar iets heel erg moois neergezet. Mooi aangekleed, doordacht ingedeeld, goed gecommuniceerd en iedereen was erg vriendelijk. Petje af voor jullie, dat hebben jullie knap gedaan! Dank jullie wel dat wij er een dagje deelgenoot van mochten zijn.

 

Veel liefs,

Marloes van StudioZACHT

Sewaholic sinds 1995

PS. Vergeet mij niet te volgen via Facebook en Instagram! Ik heb nog zo veel meer leuks om met je te delen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *