Inspiratie,  Patronen

Nieuw patroon: Sofilantjes Optimum

Onlangs ben ik toegevoegd aan het übercreatieve testpanel van Sofilantjes en mocht ik het nieuwste meidenpatroon testen: de Optimum Racerback Dress.

Omdat dit een jurk is die gewoon heel erg voor zich spreekt, laat ik het vooral in foto’s zien. Mijn aanvankelijke idee was om het rugdeel te bewerken met borduurwerk en een matchend stofje te gebruiken voor het lijfje. Helaas vond ik na een flinke zoektocht geen borduurpatroon passend bij de stof die ik had gekocht en ook nog smal genoeg voor het rugdeel. Plan b dus en ik probeerde iets uit waarvan ik niet wist of het wel mooi ging worden, want een heel groot borduurwerk op een lijfje kan een enorm plakkaat worden. En als je dat dan in een jurk verwerkt, krijg je een soort wandelend reclamebord met een rokje eraan….. Gelukkig viel dat uiteindelijk héél erg mee en is het resultaat waanzinnig mooi geworden.

Voor het borduurwerk koos ik – weer – voor een ontwerp van Urban Threads. Zij hebben een website waar ik regelmatig voor de lol doorheen ga (met een bakje, om mijn kwijl op te vangen). Van adembenemend tot hilarisch tot op het randje tot ook wel eens niet mijn smaak. Er zit zo veel tussen. (Ook de zusteronderneming Embroidery Library is de moeite waard om een bezoekje aan te brengen!) Omdat ik de luipaardstof al gekocht had was de keuze dit keer beperkt en na het besluit om dan voor een borduurtje op het lijfje te gaan was het ontwerp van het sneeuwluipaard de enige echte keuze (want: hartje hartje hartje!!! Dat is zo’n patroon wat je voorbij ziet komen, dan denk je wauw, dan denk je tja waar zou ik dat toch op kunnen doen – zo groot en dan zoek je toch verder). Ik paste de kleuren een klein beetje aan om de kleuren van mijn gekozen stoffen er optimaal in terug te laten komen.

Work in progress… Ik heb er wel een paar uurtjes voor gezeten!

Toen het borduren geslaagd was (altijd spannend!) kon ik verder met het jurkje. En daar komt eigenlijk het leukste stuk, want het in elkaar zetten van dit jurkje is zó snel gedaan! Ik ben zeker langer bezig geweest met het borduren dan met het in elkaar naaien van het jurkje. Zonder borduurwerk is het dus een “quick sew” en heb je makkelijk even tussendoor een jurkje in elkaar. Perfect als alles in de was zit (je kan natuurlijk ook wasjes gaan draaien, maar waarom zou je dat doen als je ook achter je naaimachine kan?!).

Over de rest van het jurkje kan en ga ik heel kort zijn. Het rugdeel loopt los van het lijfje, over het lijfje heen, naar het rokdeel. Dit geeft het een super sportieve uitstraling en het rokdeel geeft daar dan weer een heel sierlijke touch aan. Het rokdeel is een cirkelrok die je naar wens kan onderverdelen in verschillende panelen. Voor dit jurkje heb ik gekozen voor een 6-delige rok: 4 keer de stof van het lijfje, 1 keer de stof van het rugdeel en 1 keer een bijpassende stof die er lekker uit knalt. Zoals de meeste meiden vindt ook Thyrza het helemaal geweldig om weer zo’n heerlijke zwierige rok te hebben. Hij heeft de wasmand inmiddels dus ook nog niet gehaald 😉

Hieronder vind je nog een paar foto’s van de jurk als Thyrza hem draagt en een paar foto’s van onze mini-fotoshoot (ik moet daar wel eerlijk bij zeggen: ik ben gewoon geen fotograaf. Geef me een paar stofjes en ik maak de mooiste dingen voor je maar fotografie is een vak apart).

Tenslotte nog een kleine “sneak preview”, want ik ben ondertussen ook een tweede Sofilantjes patroon aan het testen! Dit is een hele stoere korte broek, met verschillende lengte- en samenstellingsopties voor zowel jongens als meisjes! Dit patroon wordt nog volop getest, dus nog even geduld 🙂

Wil je zelf een Optimum Racerback jurkje maken? Vanaf 26 juli is het patroon >>>hier<<< beschikbaar!
Wil je een Optimum Racerback jurkje bestellen voor je eigen dochter? Dan maak ik er graag eentje voor je! Deze vind je ook vanaf 26 juli >>>hier<<< in mijn webshop. Daar vind je meteen ook alle beschikbare stoffencombinaties en de bijkomende kosten als je er ook een gaaf borduurwerk of een mooie print op wil.

Veel liefs,

Marloes van StudioZACHT
Sewaholic sinds 1995

PS. Vergeet mij niet te volgen via
Facebook en Instagram! Ik heb nog zo veel meer leuks om met je te delen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *